Wonen in het centrum van Gouda

Midden in het Groene Hart ligt de eeuwenoude stad Gouda – over de hele wereld bekend vanwege de kaas, stroopwafels en kaarsen. Maar voor wie goed kijkt heeft Gouda veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld de ligging: binnen een kwartier fietsen bent u in de natuur van de Reeuwijkse Plassen en het Goudse Hout. Met de auto is het minder dan een half uur rijden naar Rotterdam, Utrecht of Den Haag. Maar eigenlijk hoeft u Gouda helemaal niet uit. In de sfeervolle binnenstad kunt u terecht voor alles wat u wilt op het gebied van shoppen, eten, musea en uitgaan.

De Kattensingel is een van de oudste stadsgrachten van Gouda en grenst dus ook aan de oude binnenstad. Hiervandaan loopt u direct het centrum in. In de grote winkelstraten Kleiweg en Lange Tiendweg en omgeving kunt u naar hartenlust shoppen in winkels en boetiekjes. Uit eten, een cappuccino bestellen op het terras of een glas wijn drinken kan bij de vele restaurants en koffietentjes in de stad en aan de grachten.

Op cultureel gebied hoort Gouda bij de top van Nederlandse steden: natuurlijk is er de Sint Janskerk met zijn prachtige oude ‘glazen’, de kaasmarkt en het oude stadhuis, maar ook het Hofje van Cinq en Museum Gouda.